Ανδρέου Ελένη
H Ελένη Ανδρέου είναι Associate Lecturer και υπεύθυνη προγράμματος στη Διαιτολογία / Διατροφολογία του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας από το 2008. Έχει ολοκληρώσει τις διδακτορικές της σπουδές στο Middlesex University, Clinical Dietetics, Nutrition Sciences and Health Education. Είναι πιστοποιημένη διαιτολόγος στους τομείς: Weight Control and Eating Disorders, Diet, Exercise and Fitness, Cholesterol, Diet and Heart Disease, Diet, Addiction and Recovery, Herbal Supplements, Nutrition For Young Athletes, Renal Dietitian. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι:Nutrition/ Dietetics, Obesity, Immunonutrition, Food Composition of Cypriot Foods. Είναι πρόεδρος των οργανισμών Cyprus Dietetic and Nutrition Association και American Overseas Dietetic Association.Έχει 16 συμμετοχές σε συγγραφή βιβλίων.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Αυλωνίτη Αλεξάνδρα
Η Αλεξάνδρα Αυλωνίτη είναι Διδάσκουσα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης -Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με την ιδιότητα του Επιστημονικού Συνεργάτη στα γνωστικά αντικείμενα της Φυσιολογίας της Άσκησης και της Ρυθμικής Γυμναστικής από το 2003. Έχει ολοκληρώσει το διδακτορικό της δίπλωμα στην «Άσκηση και Ποιότητας Ζωής» του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των συνεργαζόμενων Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει συγγραφικό έργο σε περιοδικά όπως: Diabetes Care, International Journal of Sports Physiology and Performance, κ.α. Τα Επιστημονικά – ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι:  Άσκηση στην παιδική και εφηβική ηλικία,  Άσκηση και ανοσοποιητικό σύστημα  Μεταβολισμός και άσκηση,  Ρυθμική Γυμναστική.  

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Βενετσάνου Φωτεινή
H Φωτεινή Βενετσάνου είναι εκλεγμένη Λέκτορας του ΤΕΦΑΑ – ΕΚΠΑ. Έλαβε το Διδακτορικό της Δίπλωμα στη Φυσική Αγωγή από Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών των συνεργαζόμενων Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην «Άσκηση και Ποιότητας Ζωής, τον Οκτώβριο 2007. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές και προπτυχιακές σπουδές στη Σχολική Φυσική Αγωγή των συνεργαζόμενων Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού των Πανεπιστημίων Δημοκρίτειου, Αριστοτέλειου και Θεσσαλίας. Έχει 20 Επιστημονικές δημοσιεύσεις σε περιοδικά της αλλοδαπής και ημεδαπής ενώ έχει συμμετάσχει στη μετάφραση κεφαλαίων σε επιστημονικά βιβλία.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Γεωργόπουλος Αριστοτέλης
Ο Αριστοτέλης Γεωργόπουλος είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών από το 1993, ενώ το 2000 πήρε τον μεταπτυχιακό τίτλο Master of Science στο Sport Management από το Loughborough University. Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται στην Holmes Place και έχει διατελέσει Gym Manager, Club Manager καθώς και Regional Fitness Manager. Από το 2008 είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση των personal trainers. Έχει κάνει εισηγήσεις σε συνέδρια πάνω σε θέματα Marketing του Personal Training, Functional and Core Training, καθώς και Spinning. Αρθρογραφεί συχνά σε πολλά περιοδικά Fitness και Lifestyle όπως VITA, SHAPE, ΓΥΝΑΙΚΑ, Forma, BHMA MEN, MBIKE κ.ά.Μέλος των ACSM, NSCA, IDEA Fitness και IHRSA για περισσότερο από 10 χρόνια.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Γιαννοπούλου Ιφιγένεια

Η Ιφιγένεια Γιαννοπούλου είναι Λέκτορας Αθλητικής Διατροφής- του Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποτελεί μέλος τους διδακτικού προσωπικού του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή» με κατεύθυνση Διατροφή και Άσκηση. Έλαβε το Διδακτορικό της στο Syracuse University, New York, USA στον τομέα της Εργοφυσιολογίας-Αθλητικής Διατροφής το 2003, και το μεταπτυχιακό της (MScEdu) στο Northern Illinois University, Illinois, USA στον τομέα της Εργοφυσιολογίας το 1998. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές της στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως σε θέματα όπως: Επίδραση άσκησης και διατροφής στο μεταβολισμό της γλυκόζης; Κοιλιακή παχυσαρκία και φλεγμονώδεις πρωτεΐνες σε Ασθενείς με τύπου 2 διαβήτη και ασθενείς με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια; Άσκηση και Διατροφή στην Ενήλική και Παιδική Παχυσαρκία; Επίδραση διατροφικών συμπληρωμάτων στην αθλητική απόδοση. Έχει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο και επιστημονικές παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια στον χώρο της Εργοφυσιολογίας-Αθλητικής Διατροφής.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Δημοσθενόπουλος Χάρης
Ο Χαρίλαος Δημοσθενόπουλος είναι Προϊστάμενος Διαιτολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό» και επιστημονικός υπεύθυνος στο «Κέντρο Διατροφικής Αγωγής» Αμπελοκήπων. Αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ έλαβε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους, Postgraduate Diploma in Dietetics (PGDipDiet) από το Leeds Metropolitan University και Master of Medicine and Science in Human Nutrition (MΜedSci) από το University of Sheffield. Κατέχει Πιστοποιητικό Επιθεωρητού HACCPαπό το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και την TUVAUSTRIA. Έιναι Μέλος ΔΣ της ΕΜΠΑΚΑΝ και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, μέλος του Nutrition Society, του British Dietetic Association, του European Study Group for Diabetes, της Εθνικής Επιτροπής Διατροφικής Πολιτικής.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Δραγανίδης Δημήτρης
Ο Δημήτρης Δραγανίδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών ακολούθησε την κατεύθυνση προπονητική με ειδίκευση στο ποδόσφαιρο και απέκτησε το δίπλωμα προπονητικής UEFA B. Από το 2013 είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου, του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Παν/μίου Θράκης και του Παν/μίου Θεσσαλίας. Στα πλαίσια των μεταπτυχιακών του σπουδών ακολούθησε την κατεύθυνση «Μεγιστοποίηση Αθλητικής Επίδοσης ή Απόδοσης» και ολοκλήρωσε τη μεταπτυχιακή διατριβή με τίτλο «Η επίδραση του συνδυασμού επαναλαμβανόμενων αγώνων ποδοσφαίρου και χορήγησης NAC  στην απόδοση και τη μυϊκή φλεγμονή των ποδοσφαιριστών». Από τον Ιούνιο του 2013 πραγματοποιεί μετεκπαίδευση πάνω στην επίδραση άσκησης και διατροφής στο μυϊκό μεταβολισμό, στο ερευνητικό κέντρο της Nestle στην Ελβετία.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Δρίκος Σωτήρης
O Σωτήρης Δρίκος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος τίτλου M.Sc. στη Φυσική Αγωγή με ειδίκευση στη προπονητική των αθλοπαιδιών, ενώ συνεχίζει ως υποψήφιος διδάκτωρ στο ίδιο αντικείμενο. Είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ξενόγλωσσα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει ανακοινώσεις σχετικές με το βόλεϊ και την ανάλυση αγωνιστικής απόδοσης σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Είναι προπονητής σε ομάδες Α1 εθνικής κατηγορίας Ανδρών και έχει κατακτήσει 2 κύπελλα και ένα πρωτάθλημα Ελλάδος. Από το 2011 είναι συνεργάτης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης υπεύθυνος για τις εθνικές ομάδες Ανδρών και από τον Ιούλιο 2013 είναι επικεφαλής προπονητής της Εθνικής  ομάδας Ανδρών.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Ζαλαβράς Θανάσης

Ο Αθανάσιος Ζαλαβράς αποφοίτησε από το Τ.Ε.Φ.Α.Α του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης το 1990 ενώ έλαβε τον μεταπτυχιακό του τίτλο στην Φυσιολογία της Άσκησης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ (PhD) στην Φυσιολογία της Άσκησης – Βιοχημεία της Άσκησης του ΤΕΦΑΑ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ενώ διδάσκει τα μαθήματα: χάντμπωλ, εργαστηριακή αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης και Παιδαγωγικά. Έχει διατελέσει Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην  Β/θμια Εκπ/ση, Επιστημονικός σύμβουλος σε θέματα φυσικής κατάστασης στο ποδόσφαιρο και προπονητής στίβου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται Οξειδωτικό στρες και αερόβια προπόνηση στους αθλητές μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Ζιώγας Γιώργος
Ο Δρ. Γεώργιος Γ. Ζιώγας  , Εργοφυσιολόγος είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστήμη της Άσκησης των Pittsburg State University (M.S.) και University of Missouri-Columbia των Η.Π.Α (Ph.D.), όπου διετέλεσε ερευνητικός υπότροφος επί πενταετία στο εργαστήριο Εργοφυσιολογίας και Αθλητικής Απόδοσης. Βραβεύτηκε με 6 υποτροφίες και τιμητικές διακρίσεις. Από το 2000, διευθύνει το Εργομετρικό Κέντρο SPORTSCLINIC στη Θεσσαλονίκη και στη Κύπρο και έχει συνεργασία με κορυφαίους αθλητές, ομάδες και Ομοσπονδίες όπως: ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΠΟΕΛ, ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, Ολυμπιακή Ομάδα Κωπηλασίας κ.α. Είναι συνεργάτης του Ορθοπεδικού Αθλητιατρικού Κέντρου της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων και έχει πλήθος ομιλιών σε διεθνή επιστημονικά αθλητικά συνέδρια.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Καμπάς Αντώνης
Ο Αντώνης Καμπάς έλαβε το Δίπλωμα Φυσικής Αγωγής από το Πανεπιστήμιο του Saarbruecken το οποίο το 1991 αναγνωρίστηκε σαν ισότιμο με τα ελληνικά πτυχία από το ΔΙΚΑΤΣΑ.  Το 1996 απέκτησε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Προπονητικής από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. ενώ το 1998 αναγορεύτηκε διδάκτορας του Δ.Π.Θ. στη Φυσική Αγωγή. Την περίοδο 2000-2003 πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα, με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και θέμα «Αξιολόγηση της Κινητικής Ανάπτυξης». Διδάσκει στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. με την ιδιότητα του Επίκουρου Καθηγητή στην Προπονησιολογία, και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει εργασθεί για πολλά χρόνια στην πρωτοβάθμια και ιδιωτική προσχολική Εκπαίδευση ενώ έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Κρεκούκια Μαρία

Η Μαρία Κρεκούκια είναι Υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Αθηνών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιολογία της Άσκησης». Είναι αποσπασμένη καθηγήτρια στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών και έχει συμμετάσχει σε αρκετά επιμορφωτικά προγράμματα και σεμινάρια. Έχει εργασθεί ως Καθηγήτρια φυσικής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ως Επιστημονική Σύμβουλος στη Μονάδα Εργασιακού Αθλητισμού της Βουλής των Ελλήνων. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με κατεύθυνση «Διατροφή και Άσκηση» ως υπότροφος του ΙΚΥ. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε περιοδικά όπως Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism και έχει παρουσιάσει εργασίες της σε ξένα και ελληνικά συνέδρια.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Κωνσταντίνος Παπανικολάου
Είvαι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών ακολούθησε την κατεύθυνση της προπονητικής και έπειτα την ειδικότητα ποδοσφαίρου και απέκτησε το δίπλωμα προπονητικής UEFA B. Υπήρξε μέλος της ερευνητικής ομάδας του εργαστηρίου Φυσικής Απόδοσης (υπεύθυνος Δρ. Φατούρος Ιωάννης) και ολοκλήρωσε την πτυχιακή του εργασία με τίτλο ΄΄Η αξιοπιστία του Yo-Yo Intermittent Endurance 2 σε αθλητές ομαδικών αθλημάτων΄΄. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και σήμερα είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΠΜΣ ΄Άσκηση & Υγεία΄΄ του Τ.Ε.Φ.Α.Α του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κατά την διάρκεια των σπουδών του παρακολούθησε επιτυχώς μαθήματα όπως: Βιοχημεία της άσκησης, μεταβολικές ασθένειες και άσκηση, διατροφή και άσκηση στην πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών, άσκηση και παχυσαρκία, και στατιστική. Παράλληλα, αποτελεί μέλος τους Εργαστηρίου Βιοχημείας, φυσιολογίας και διατροφής της άσκησης (υπεύθυνος Δρ. Τζιαμούρτας Αθανάσιος). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς της βιοχημείας, φυσιολογίας και διατροφής της άσκησης. Πιο ειδικά κύρια ενασχόλησή του αποτελεί η επίδραση της άσκησης καθώς και διατροφικών συμπληρωμάτων στον μυϊκό τραυματισμό και την φλεγμονή, στο οξειδωτικό στρες, στο ανοσοποιητικό σύστημα και στον μυϊκό και οστικό μεταβολισμό.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Κωτσής Γιάννης
Ο Γιάννης Κωτσής είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Διαιτολόγιας – Διατροφής, στο Χαροκόπειο Πανεπιστημίου, όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές, με ειδίκευση στην Διατροφή Αθλουμένων. Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του πορεία στο Εθνικό και  Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου αποφοίτησε με Άριστα από το τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Από το 2009 έως σήμερα υποστηρίζει συστηματικά την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου από τη θέση του Αθλητικού Διατροφολόγου, ενώ από το 2011 έχει αναλάβει ως Επιστημονικός Σύμβουλος σε θέματα Διατροφής και Φυσιολογίας της Άσκησης σε όλα τα τμήματα υποδομής της ΕΠΟ. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις, όπως η Εθνική ομάδα Ποδηλασίας αλλά και σε αθλητικά ποδοσφαιρικά σωματεία της Super/Football league ως αθλητικός διατροφολόγος. Επιπρόσθετο πεδίο έρευνας και απασχόλησης είναι η πρόληψη - αποκατάσταση αθλητικών τραυματισμών, που εφάρμοσε από το 2005 – αρχικά στην ΠΑΕ ΑΕΚ έως το 2009 – και στην Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου έως και σήμερα. Η αγάπη του για τα επιστημονικά πεδία της Διατροφής και την ‘Ασκηση/Αποκατάσταση, τον οδήγησαν στην δημιουργία του “Science Place Personal Training Studio” Ι και ΙΙ και του “The Edge Performance Center”, δύο εξειδικευμένα προπονητικά κέντρα, όπου υποστηρίζονται αθλητές υψηλού επιπέδου αλλά και απλοί αθλούμενοι με γνώμονα την λειτουργική προπόνηση και την ισορροπημένη διατροφή.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Μούγιος Βασίλης
Ο Βασίλης Μούγιος είναι Καθηγητής στη βιοχημεία της Άσκησης του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Έχει ολοκληρώσει τις προπτυχιακές σπουδές του στο τμήμα της Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το διδακτορικό του δίπλωμα στη βιοχημεία του University of Illinois at Chicago το 1986. Διδάσκει επί σειρά ετών στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και Τρικάλων ενώ έχει καθοδηγήσει πλήθος προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών διατριβών. Έχει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο με 76 πλήρη άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και 3 βιβλία, ενώ έχει διεθνή αναγνώριση με περισσότερες από 800 ετεροαναφορές. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι: άσκηση και ενεργειακός μεταβολισμός, γονιδιακή έκφραση, βιοχημικό προφίλ ασκούμενου, επίδραση διατροφής στην υγεία και αθλητική απόδοση.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Μπατρακούλης Αλέξης
Ο Μπατρακούλης Αλέξης είναι Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ με ειδικότητα στις Αθλητικές Δραστηριότητες Κλειστών Χώρων, Υποψήφιος κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην κατεύθυνση Άσκηση & Υγεία του ΤΕΦΑΑ-ΠΘ και απόφοιτος της GR.A.F.T.S. με εξειδίκευση στο Group Fitness και το Personal Training. Ασχολείται επαγγελματικά με το χώρο του Fitness από το 1995, διατελεί στη GR.A.F.T.S. Υπεύθυνος Εκπαίδευσης του Τομέα Personal Training σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και Υπεύθυνος Λειτουργίας του Τμήματος Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα. Υπήρξε στο παρελθόν αθλητής στίβου (400 μ.) και κάτοχος του τίτλου 2ος Mr. Fitness Hellas 1997 NABBA/WFF. Είναι πιστοποιημένος Strength and Conditioning Specialist (CSCS) από NSCA (National Strength and Conditioning Association), Personal Trainer (CPT), Health Fitness Specialist (HFS) και Exercise is Medicine Level 2 (EIM2) από ACSM (American College of Sports Medicine), Corrective Exercise Specialist (CES), Performance Enhancement Specialist (PES), Weight Loss Specialist (WLS) από NASM (National Academy of Sports Medicine), Health Coach (HC), Youth Fitness Specialist (YFS), Senior Fitness Specialist (SFS) από ACE (American Council on Exercise), Group Exercise Instructor από AFAA (Aerobics and Fitness Association of America) και Exercise for Health Specialist EQF Level 5 από ΕHFA/EREPS (European Register Exercise Professionals). Εισηγητής σε επιστημονικά και επαγγελματικά συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό (Κύπρος, Βέλγιο, Ισπανία, Γερμανία, Ουγγαρία) και διορισμένο μέλος του EHFA (European Health & Fitness Association) τόσο σε Technical Experts Groups όσο και στο Standards Council. Τέλος, έχει δραστηριοποιηθεί και επιχειρηματικά ως συνιδιοκτήτης του γυμναστηρίου ΚΟΥΡΟΣ Ι (Λάρισα, 1997-2010).

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Μπογδάνης Γρηγόρης
Ο Γρηγόρης Μπογδάνης είναι Εκλεγμένος Λέκτορας του  ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Ολοκλήρωσε το Διδακτορικό του Δίπλωμα in Exercise Physiology του Loughborough University και τη μεταδιδακτορική του έρευνα στο Τμήμα Ιστοχημείας και μεταβολισμού, Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών, ως υπότροφος του ΙΚΥ. Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος αθλητικής επιστήμης του Loughborough University και του τμήματος Ιστοχημείας και μεταβολισμού, Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών. Έχει διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών και Ιατρική Σχολή Αθηνών. Στο ερευνητικό του έργο έχει άνω των 50 επιστημονικών εργασιών σε ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, καθώς και 100 παρουσιάσεις επιστημονικών εργασιών (δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Ντουρουντός Ιωάννης

Ο Ιωάννης Ντουρουντός είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Φυσιολογία και Βιοχημεία της Άσκησης (Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ). Εργάζεται ως Προπονητής Φυσικής Κατάστασης στο Ποδόσφαιρο (U.E.F.A. A Certification) & Εργοφυσιολόγος. Συνεργάστηκε με ποδοσφαιρικές ομάδες επαγγελματικής κατηγορίας (Απόλλων Λεμεσού, Π.Α.Ε. Λεβαδειακός, Π.Α.Ε. Πανιώνιος, Π.Α.Ε. Παναιτωλικός, Π.Α.Ε. Πανθρακικός, Π.Α.Ε. Skoda Ξάνθη).Το 2004 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα Προπονητικής με ερευνητικό έργο στα Διατροφικά Συμπληρώματα και Μεγιστοποίηση της Απόδοσης.Αποτέλεσε ενεργό μέλος του Εργαστηρίου Προπονητικής και Φυσικής Απόδοσης του Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ. κατά τη χρονική περίοδο 2002 -2010.Το 2010 δίδαξε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ (Π.Δ. 407/80) τα έξης μαθήματα: Άσκηση με Αντιστάσεις & Εργαστήριο Αξιολόγησης Αθλητικής Απόδοσης. Το 2012 εντάσσεται στην επιστημονικη επιτροπή της Scienceweb.gr ως μέλος.Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας & Φυσιολογίας της Άσκησης (www.eevfa.gr).Έχει 27 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά (21 δημοσιευμένα άρθρα σε περιοδικά της αλλοδαπής και 6 άρθρα σε περιοδικά της ημεδαπής με σύστημα κριτών), ενώ έχει συμμετάσχει στη μετάφραση κεφαλαίων σε βιβλία της Αμερικάνικης Αθλητιατρικής Εταιρείας.(www.douroudos.gr).

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Ξηρός Γιώργος
Ο Γιώργος  Ξηρός είναι βασικός εισηγητής στα μεγαλύτερα συνέδρια Fitness στην Ελλάδα και Κύπρο τα τελευταία 11 χρόνια. Γνωστός για τις διδακτικές του μεθόδους και τα ευρηματικά του βήματα, έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην εξέλιξη του Advanced Aerobic & Step Aerobic στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία. Group Fitness manager σε εννέα από τα μεγαλύτερα γυμναστήρια της Αθήνας. BODY TALK Fitness ambassador in Greece. Ambassador of Zig-Tech by Reebok International, in Greece.  Ιδρυτής και γενικός διευθυντής του Studio One

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Σολομωνίδου Βαρβάρα

Η Βαρβάρα Σολομωνίδου είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών από το 1989. Από το 1997 ασχολείται με τον χώρο του Fitness και τα γυμναστήρια. Έχει κάνει πάρα πολλές παρουσιάσεις aerobic/step shows στις περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές (ΑΝΤΕΝΝΑ, ΜΕGA, STAR, THΛΕΑΣΤΥ και ΚΑΝΑΛΙ 5) ενώ έχει κατακτήσει πολλές πρώτες θέσεις σε αγώνες FITNESS. Είναι master trainer στασυστήματα PILATES, PERSONAL & FITNESS TRAINER, Wellness Specialist,SPINNING INSTRUCTOR και Kettlebell Teacher. Έχει κατοχυρώσει τα δικαιώματα των τομέων T-BOW και SPITRAININGSYSTEMΤο 2009 ίδρυσε το σύστημα ULTIMATEPILATESOFGREECE και την Εταιρεία ATHENSTRAINERS® την οποία και διοικεί, οργανώνει και επιβλέπει.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Σταμπουλής Θεόδωρος
Ο Θεόδωρος Σταμπουλής είναι Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου του Τμήματος Επιστήμη Διαιτολογίας-Διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του διατμηματικού προγράμματος σπουδών των Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. και Π.Θ. με κατεύθυνση τη μεγιστοποίηση της αθλητικής επίδοσης ή απόδοσης και υποψήφιος διδάκτωρ του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ. Παράλληλα, λειτουργεί το διαιτολογικό του γραφείο και είναι εκπαιδευτικός στα τοπικά Ι.Ε.Κ.- Ο.Α.Ε.Δ.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Σωτηρόπουλος Κώστας
Ο Κώστας Σωτηρόπουλος είναι Προπονητής Πετοσφαίρισης σε ανδρικές και γυναικείες ομάδες Α1 και Α2 εθνικής κατηγορίας ενώ από το 2011 είναι Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Κορωπίου. Έχει διατελέσει Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Α/βάθμια και Β/βάθμια Εκπαίδευση καθώς και Ομοσπονδιακός προπονητής εθνικών ομάδων κορασίδων, νεανίδων και εφήβων από το 1987 έως το 2011. Δίδαξε το μάθημα της πετοσφαίρισης στο ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ το 2000. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό του δίπλωμα στη Φυσική Αγωγή, του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των συνεργαζόμενων Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής».

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Ταμπουρατζής Κώστας
Ο Κώστας Ταμπουρατζής είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής Πετοσφαίρισης επί άμμου. Διατελεί ως και σήμερα προπονητής εθνικών ομάδων διαφόρων κατηγοριών στο beach volley. Συμμετέχει ως ομιλητής σε σεμινάρια και συνέδρια σε Ελλάδα και Κύπρο. Επίσης, έχει διακριθεί ως αθλητής και προπονητής σε παγκόσμια και πανευρωπαικά πρωταθλήματα, όπως 9η θέση στο Παγκόσμιο σίρκουιτ γυναικών στη Μόσχα και Κλάνγκεφουρντ το 2012, 1η θέση σε αγώνες μικρών κρατών Ευρώπης κ.α. Είναι αθλητής του Α.Ο. Κηφισίας Α1 από το 2007.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Τζιαμούρτας Θανάσης
Ο Θανάσης Τζιαμούρτας αποφοίτησε από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1988 και το 1993 πήρε το πτυχίο Master of Science από το Syracuse University. Το 1993 ξεκίνησε τις διδακτορικές του σπουδές στο University of North Carolina at Greensboro των Η.Π.Α. απ' όπου και απέκτησε το διδακτορικό του το 1997. Από τον Ιούνιο του 2011 έως σήμερα κατέχει την θέση του Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο γνωστικό αντικείμενο της βιοχημείας της άσκησης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην επίδραση των ενδογενών οπιούχων στο μεταβολισμό κατά τη διάρκεια της άσκησης στην επίδραση της άσκησης στην οξειδοαναγωγική κατάσταση.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Τζώτζας Θεμιστοκλής
Ο Θεμιστοκλής Τζώτζας είναι Διευθυντής Κλινικής Ενδοκρινολογίας-Διαβήτη-Μεταβολισμού, Νοσοκομείο ΑΓ.Παύλος-Παναγία στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ και έλαβε την ειδικότητα του στην Ενδοκρινολογία στην Ελλάδα. Έχει εκπαιδευτεί στην Εσωτερική Παθολογία και ενδοκρινολογία-Μεταβολισμό σε νοσοκομεία της Γαλλίας όπου και ανέλαβε καθήκοντα επιμελητού κλινικής στην Ενδοκρινολογική Κλινική του νοσοκομείου Pitié-Salpétrière. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του Τμήματος Βιολογικής Χημείας, με διδακτικό έργο σε μεταπτυχιακά και προπτυχιακά μαθήματα των ΤΕΙ και ΑΤΕΙ Κλινικής Διατροφής και Διαιτολογίας Θεσσαλονίκης. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο 69 πλήρων επιστημονικών εργασιών σε ξενόγλωσσα και ελληνικά περιοδικά και 10 κεφαλαίων σε βιβλία.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Τσακλής Παναγιώτης
Ο Δρ. Παναγιώτης Τσακλής είναι Τακτικός Καθηγητής Εμβιομηχανικής και Εργονομίας στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙΘ και Κύριος Ερευνητής στο Dept of Public Health Sciences του Karolinska Institutet της Σουηδίας. Είναι επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών (εργαστήριο Ινών & Πολυμερών) του ΜΙΤ της Μασαχουσέτης, ΗΠΑ και μέλλος της Ένωσης Μεταπτυχιακών Υποτρόφων του Harvard Medical School. Είναι Διευθυντής του Ινστιτούτου Δια Βίου Εκπαίδευσης  του ΑΤΕΙΘ. Έχει πλούσιο συγγραφικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο στα πεδία της Εμβιομηχανικής, της Εργοφυσιολογίας, της Εργονομίας  και της Αποκατάστασης.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Τσίντσιφα Ελπίδα

H Ελπίδα Τσίντσιφα κατέχει διδακτορικό από το Α.Π.Θ. στην Iατρική της Άθλησης στην αντιμετώπιση Παχυσαρκίας και Master of Science με υποτροφία από το University of Oregon, U.S.A. στο Fitness. Είναι επιστ. Συνεργάτης στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης εδώ και 13 χρόνια ενώ είναι Pilates Master Trainer Mat & Reformer, εξουσιοδοτημένη για πιστοποίηση σπουδών, Faculty Member της Balanced Body University, USA. Έχει υπάρξει International Master Trainer της Nautilus Academy, Επίσημη εκπαιδεύτρια ΤRX Suspension Training (USA) εξουσιοδοτημένη για τη πιστοποίηση στην Ελλάδα ενώ διδάσκει aerobic & fitness από το 1986 και εκπαιδεύει instructors από το 1992. Ιδιοκτήτρια του Fitness Lifestyle Club και της επαγγελματικής Σχολής Fitness, North Academy of Fitness. Έχει πάνω από 10 ερευνητικές δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και ξένα journals, πάνω από 90 ανακοινώσεις σε Επιστημονικά Συνέδρια. Έχει διδάξει σε Συνέδρια Fitness στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει διοργανώσει πανελλήνια Συνέδρια για πάνω από 10 χρόνια.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Τσούκας Δημήτρης
Ο Δημήτριος Τσούκας εκπαιδεύτηκε στην Ορθοπαιδική Χειρουργική και Τραυματολογία στο Νοσοκομείο ΚΑΤ Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στη Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο St.-LucUCL Βρυξελών Βελγίου και στις Aθλητικές Kακώσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Pellenberg Βελγίου και Royal Orthopaedic Hospital Birmingham Αγγλίας. Είναι Διευθυντής Ορθοπαιδικής και Κλινικής Αθλητικών Κακώσεων στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ενώ αντίστοιχη θέση κατείχε στην Ευρωκλινική Αθηνών και στο Νοσοκομείο Metropolitan. Ιδρυτής και Διευθυντής του Κέντρου Ελάχιστα Επεμβατικής Ορθοπαιδικής και Αθλητιατρικής Χειρουργικής MIOSMED και του Ορθοπαιδικού και Αθλητιατρικού Κέντρου Πρόληψης Υγείας Orthopraxis. Είναι ιατρός της γυναικείας ομάδας καλαθοσφαίρισης Αθηναικού, Πρωταθλήτριας Ευρώπης 2009-10. Διετέλεσε ιατρός των ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας, Ηλυσιακός και Λεβαδειακός, ΚΑΕ Αμαρουσίου, Πανελληνίου Γ.Σ.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Φατούρος Γιάννης
Ο Ιωάννης Φατούρος είναι Επίκουρος Καθηγητής Βιοχημείας της Άσκησης στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Διδάσκει στα μεταπτυχιακά προγράμματα «Άσκηση και Υγεία» και «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής». Αποφοίτησε από το Τ.Ε.Φ.Α.Α του Δ.Π.Θ. το 1989 ενώ έλαβε M.S. από το SyracuseUniversity των ΗΠΑ το 1991 και τον διδακτορικό του τίτλο από το UniversityofNorthCarolinaatGreensboro των ΗΠΑ το 1994. Είναι επαγγελματίας Προπονητής Φυσικής Κατάστασης από τη NSCA των ΗΠΑ ενώ έχει εκτενή εμπειρία στον χώρο των προγραμμάτων φυσικής κατάστασης, οργάνωσης γυμναστηρίων και εργομετρίας. Ερευνητικά ενδιαφέροντα: η επίδραση της άσκησης στον ασκησιογενή μυϊκό τραυματισμό και μεταβολισμό, ενώ έχει δημοσιεύσει πάνω από 60 άρθρα.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Χασαπίδου Μαρία
Η Μαρία Χασαπίδου είναι καθηγήτρια Διατροφής και Διαιτολογίας στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας και Διευθύντρια Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης. Είναι επίσης διευθύντρια του Εργαστηρίου Ανθρώπινης Διατροφής και μέλος της ερευνητικής επιτροπής του ιδρύματος. Διευθύνει και/ή συμμετέχει σε ποικίλα ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε (Diets2, Healthgrain, Eurreca), σε ερευνητικές επιτροπές των ΑΤΕΙΘ, Υπουργείων Υγείας, Παιδείας, Έρευνας και Τεχνολογίας φαρμακευτικών και διατροφικών εταιρειών στα πεδία της διαιτολογικής αξιολόγησης, διατροφικής παρέμβασης παχύσαρκων ενηλίκων και παιδιών. Είναι η Ελληνίδα συντονίστρια στο COSI και μέλος του EASO Childhood Obesity Task Force. Έχει συγγράψει πολλά βιβλία και δημοσιεύσει περισσότερα από 100 επιστημονικά άρθρα σε περιοδικά και συνέδρια στα πεδία της διατροφής και παχυσαρκίας. Είναι επίσης μέλος της κριτικής επιτροπής σε πολλά Ευρωπαϊκά και Διεθνή περιοδικά.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Χατζηνικολάου Θανάσης
Ο Αθανάσιος Χατζηνικολάου είναι Λέκτορας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης -Τμήμα Επιστήμης Φυσικής αγωγής και Αθλητισμού- στο γνωστικό αντικείμενο «Προπονησιολογία της Φυσικής Κατάστασης» από το 2011. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στη Φυσική Αγωγή, του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των συνεργαζόμενων Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην «Άσκηση και Ποιότητας Ζωής». Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές και προπτυχιακές σπουδές του στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει 24 Επιστημονικές δημοσιεύσεις σε περιοδικά της αλλοδαπής και ημεδαπής ενώ έχει συμμετάσχει στη μετάφραση κεφαλαίων σε βιβλία της Αμερικάνικης Αθλητιατρικής Εταιρείας.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Χατζηχρήστος Κώστας
Ο Κωνσταντίνος Χατζηχρήστος είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα στο μπάσκετ και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο Master στην Εργοφυσιολογία και την Αθλητική Διατροφή, από το Πανεπιστήμιο του Texas (The  University of Texas at Austin). Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προπονητές βελτίωσης της αθλητικής ικανότητας των παικτών στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Στους αθλητές με τους οποίους συνεργάζεται συμπεριλαμβάνονται παίκτες της Εθνικής Ελλάδος αντρών, αθλήτριες της Εθνικής Ελλάδος γυναικών, καθώς και επίλεκτοι αθλητές μικρότερων ηλικιών. Έχει εργασθεί ως γυμναστής στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού και του Πανιωνίου. Έχει δημιουργήσει το Performance 22, εξειδικευμένο προπονητικό κέντρο για αθλητές και την ιστοσελίδα http://www.sportstraining.gr/.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)