Τεχνολογία – Ευεξία

Ο χώρος της τεχνολογίας συνεχώς εξελίσσεται. Το Scienceweb.gr και οι ειδικοί του σας παρουσιάζουν είδη εξοπλισμού και επαναστατικές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται ή θα χρησιμοποιηθούν από επαγγελματίες του χώρου. Φροντίζουμε τα μέλη του Scienceweb.gr να βρίσκονται μπροστά από τις εξελίξεις. Ποτέ πίσω από αυτές.

 

Είδη Συσκευή Ραδιοσυχνότητας
  Ραδιοσυχνότητα αποκαλούμε ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα, την κυματομορφή που μεταδίδεται με την ταχύτητα του φωτός από την περιοχή της αρχής του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος μέχρι την περιοχή των υπερύθρων (100000-0,001m).Σε βιολογικούς ιστούς η κυματομορφή μέσω της ταλάντωσης μεταφέρει στα υποκείμενα κύτταρα θερμική ενέργεια , οποία αυξάνει τα ενεργειακά επίπεδα μέσω της αύξησης της θερμότητας. Οι ραδιοσυχνότητες χρησιμοποιούνται εδώ και αρκετά χρόνια στην Ιατρική και στην Αισθητική για πολλαπλούς σκοπούς, όπως η επιδερμική σύσφιγξη, η αντιγήρανση, η καύση λίπους και η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας
Οι συσκευές ραδιοσυχνοτήτων μπορεί να μεταφέρουν την θερμική ενέργεια με ένα πόλο- μονοπολική, δυο πόλους- διπολική, τρεις πόλους- τριπολική, τέσσερις πόλους- τετραπολική στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Αποτέλεσμα της θέρμανσης του χορίου είναι η η ανταπόκριση των ινοβλαστών με κολλαγονογένεση. Αυτό οδηγεί σε σύσπαση των κολλαγόνων ινών με άμεσο αποτέλεσμα σύσφιγξης.Με παρόμοιο μηχανισμό, η θέρμανση του υποδόριου λίπους ενεργοποιεί την μικροκυκλοφορία στην θεραπευόμενη περιοχή και αύξηση καύσεων στον λιπώδη ιστό.
Η άποψή μας: Οι ραδιοσυχνότητες συνδυάζονται με άλλες θεραπείες ινστιτούτου, όπως κρυοθεραπεία, ενδοδερμία, laser, cavitation, κ.α Μια συσκευή ραδιοσυχνοτήτων δίνει επιπλέον ένα όπλο στον επαγγελματία για την αντιμετώπιση του χαλαρωμένου δέρματος, τόσο στο πρόσωπο , όσο και στο σώμα. Το κόστος κάποιων από τις προσφερόμενες στην αγορά συσκευών είναι ιδιαίτερα υψηλό για την δεδομένη οικονομική συγκυρία, καθώς η αντίστοιχη τιμολόγηση της παροχής δεν μπορεί να είναι αντίστοιχα υψηλή. Παρόλα αυτά προσφέρονται και οικονομικότερα μοντέλα στην ευρωπαϊκή αγορά.
Τιμή: Από
Είδη Μηχάνημα Ενδοδερμίας
  Eίναι μια συσκευή πολλαπλών δυνατοτήτων, σε μηχανική ή ψηφιακή μορφή με προεπιλεγμένα προγράμματα.
Η τεχνική και η ένταση του οποίου, το καθιστούν ιδανικό για την αντιμετώπιση μιας σειράς προβλημάτων. Είναι μία αυτοματοποιημένη συσκευή Ενδοδερμίας ιδανική για σμίλευση του σώματος, αναδιάταξη του λιπώδους ιστού, ενίσχυση λεμφικής κυκλοφορίας, απομάκρυνση τοξινών και διέγερση κολλαγόνου – ελαστίνης στο πρόσωπο, μέσω ενδοδερμικού μασάζ.
Ανορθώνει γλουτούς και στήθος και εξαφανίζει την κυτταρίτιδα, επαναφέροντας την ελαστικότητα του δέρματος και εξαλείφοντας τη δυσάρεστη όψη «φλοιού πορτοκαλιού». Απαλύνει τις ρυτίδες του προσώπου και διαμορφώνει το σχήμα του.
Στην αγορά διατίθενται με 1-3 κεφαλές σε διαφορετικά μεγέθη για εφαρμογή σε όλα τα σημεία του σώματος & του προσώπου επιτυγχάνοντας «λιπογλυπτική σώματος» και επαναφορά του «oval προσώπου». Σε μερικές από τις συσκευές συνδυάζεται η υπέρυθρη ακτινοβολία στις κεφαλές αναρρόφησης. Άλλες συσκευές διαθέτουν κινούμενους κυλίνδρους με φορά κίνησης προς τα μέσα ή προς τα έξω. Ανάλογα με την ισχύ της συσκευής, η θεραπεία εφαρμόζεται κατευθείαν στην υποκείμενη περιοχή ή το σώμα καλύπτεται από ειδική λεπτή υφασμάτινη ολόσωμη φόρμα .
Η ενδοδερμολογία που εφαρμόζεται με την συσκευή , έχει υψηλή τεχνολογική αξία, συνίσταται σε μία τεχνική ελαφριάς αναρρόφησης και αναδίπλωσης του δέρματος και του λιπώδους ιστού, ώστε να αποκατασταθεί η αγγειακή αιματική ροή.
Χάρη σ’ αυτή τη γυμναστική του δέρματος, που επιτρέπει την αναδόμηση του συνδετικού ιστού του, η ενδοδερμολογία ενισχύει την αιματική και λεμφική κυκλοφορία, διευκολύνοντας την αποβολή των τοξινών.
Η άποψή μας: Η συσκευή ενδοδερμίας τα τελευταία χρόνια είναι μια απαραίτητη μέθοδος στα χέρια του Αισθητικού με άμεσα αποτελέσματα και λύση στο τοπικό πάχος,στην αποβολή οιδημάτων στο σώμα και το πρόσωπο, στην κυτταρίτιδα και στην αντιγήρανση.
Η συσκευή διαθέτει εργονομική κεφαλή και είναι εύκολη στην χρήση, ενώ μειώνει σημαντικά τον χρόνο θεραπείας σε κάθε περιστατικό. Είναι ασφαλής,ανώδυνη, μη επεμβατική και ακίνδυνη διαδικασία.
Συνδράμει στην παροχή υπηρεσιών τον Αισθητικό, καθώς μειώνει την απαιτούμενη χειρωνακτική καταπόνηση. Για τον δέκτη παραμένει ευχάριστη διαδικασία, καθώς εκτελείται υπό την συνεχή παρουσία του Αισθητικού και είναι μικρής διάρκειας κάθε συνεδρία. Απαιτούνται 12-20 συνεδρίες και σύσταση συντήρησης.
Το κόστος της συσκευής σε κάποιες συσκευές είναι ιδιαίτερα υψηλό και η απόσβεση έχει διάρκεια, καθώς στο δεδομένο οικονομικό περιβάλλον η χρέωση της θεραπείας/ ανά επίσκεψη δεν δύναται να είναι ανάλογη -με την υψηλή πράγματι- ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας.
Τιμή: Από 5.000- 40.000
Είδη Συσκευή Δερμοαπόξεσης
  Η συσκευή της δερμοαπόξεσης  είναι μία πρωτοποριακή, άρτια τεχνολογικά συσκευή μικροδερμοαπόξεσης υψηλής απόδοσης. Ένα καινοτόμο μηχάνημα που συνδυάζει τη λειαντική δράση των αδαμάντινων κεφαλών με την καθαριστική δράση της αναρρόφησης. Η συσκευή μετατρέπει την κοινή μικροδερμοαπόξεση σε μια αποτελεσματική, ελεγχόμενη διαδικασία που πραγματοποιείται στο άνω χόριο. Ακόμα και μετά από μία θεραπεία, οι ασθενείς παρατηρούν σημαντική αλλαγή στη υφή της επιδερμίδας τους.
Η άποψή μας: Πρόκειται για μία συσκευή με ασφαλή και υποαλλεργική λειτουργία απαλλαγμένη από τους ερεθισμούς που προκαλούν οι κρύσταλλοι στα μάτια και το αναπνευστικό σύστημα. Δέκα κεφαλές με δυνατότητα επιλογής μεγέθους και σκληρότητας που σε συνδυασμό με την ένταση αναρρόφησης προσφέρουν δυνατότητα εξατομίκευσης της θεραπείας και αντιμετώπισης μεγαλύτερης γκάμας περιστατικών ακόμα και σε ευαίσθητες περιοχές. Ένα ακόμη βασικό πλεονέκτημα της συσκευής είναι η αθόρυβη  λειτουργία  με μηδαμινό κόστος , αφού δεν υπάρχουν αναλώσιμα όπως στη περίπτωση των συσκευών που χρησιμοποιούν μικροκρύσταλλους.Η εργονομική λαβή για άνεση και  απόλυτη ακρίβεια, αλλά και η σχεδόν ανώδυνη θεραπεία με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας για τους πελάτες συγκαταλέγονται επίσης στα εξαιρετικά θετικά στοιχεία της μεθόδου.
Τιμή: Από 1000 – 4500
Είδη Δερμοαναλυτής
  O δερμοαναλυτής αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα ανάλυσης του προφίλ του δέρματος-μαλλιών-σώματος, που δημιουργήθηκε ειδικά για συμβούλους ομορφιάς και με σκοπό να αυξήσει την επαγγελματική δράση στη περιποίηση του δέρματος-σώματος. Η συσκευή προσβλέπει στην αύξηση της ικανοποίησης των πελατών, της εμπιστοσύνης τους, στη πώληση προϊόντων και ως αποτέλεσμα στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας στην αγορά. Μετρά διάφορες παραμέτρους όπως ενυδάτωση, pH, σμήγμα, ελαστικότητα, μελανίνη, θερμοκρασία ενώ διατίθενται δερμοαναλυτες με μικροκάμερα για ρυτίδες, σμήγμα, κερατίνη, αγγεία, πόροι, ακμή, πυκνότητα μαλλιών, διάμετρος στελέχους τρίχας, πιτυρίδα.
Η άποψή μας: Οι βασικοί πελάτες των προϊόντων περιποίησης που πωλούνται στα κέντρα ομορφιάς, είναι άτομα που είναι διατεθειμένα να διαθέσουν αρκετά χρήματα για προϊόντα καλής ποιότητας, αλλά που επίσης περιμένουν από το σύμβουλο τους να τους προσφέρει μια επαγγελματική, ποιοτική και προσωπική εξυπηρέτηση. Πολλοί επαγγελματίες του χώρου στο τομέα της περιποίησης του δέρματος και της ομορφιάς βασίζουν τις συμβουλές τους σε μια υποκειμενική οπτική ερμηνεία της εμφάνισης του δέρματος κάτι το οποίο όμως δεν είναι αρκετό για να συστήνουν τα κατάλληλα καλλυντικά ή θεραπείες περιποίησης του δέρματος.
Τιμή: Από 1000 – 7500 + ΦΠΑ ανάλογα με τα εξαρτήματα που διαθέτειΕγγραφή-Λίστα επικοινωνίας