Αργειτάκη Πολυξένη
Η Αργειτάκη Πολυξένη είναι Επίκουρος Καθηγήτρια Αθλητικών Δρόμων στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών (2010 – σήμερα). Λέκτορας Αθλητικών Δρόμων στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών (2004 – 2010) και Ειδικός Μεταπτυχιακός Υπότροφος ( ΕΜΥ ) στο γνωστικό αντικείμενο της Αθλητιατρικής στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Αθηνών (1992 – 1993).

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Γρούϊος Γιώργος
Ο Γρούϊος Γιώργος είναι Καθηγητής Κινητικής Συμπεριφοράς και Διευθυντής Τομέα και Εργαστηρίουστο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμούτου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο γνωστικό πεδίο της λειτουργικής ασυμμετρίας των εγκεφαλικών ημισφαιρίων σε γνωστικές, αντιληπτικές και κινητικές λειτουργίες. Έχει δημοσιεύσει και ανακοινώσει πολλές επιστημονικές εργασίες, τα πορίσματα των οποίων μνημονεύει εκτενώς η διεθνής επιστημονική κοινότητα. Έχει διδάξει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ελληνικών, ευρωπαϊκών και βορειοαμερικανικών πανεπιστημίων. Διετέλεσε ή διατελεί μέλος/πρόεδρος Ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών, κριτής Ελληνόγλωσσων και ξενόγλωσσων επιστημονικών περιοδικών και εκλεκτορικών σωμάτων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων,διευθυντής προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών στη χώρα μας και μέλος σημαντικών επιτροπών του Τμήματος και του Πανεπιστημίου του.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Δημητριάδης Νίκος

Ο Νίκος Δημητριάδης είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα στο κλασικό αθλητισμό και εργοφυσιολόγος. Είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Leeds Metropolitan University ενώ κατέχει μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Επιστήμη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Leeds Metropolitan University. Είναι εργοφυσιολόγος και υπεύθυνος Εργομετρικής Αξιολόγησης και Φυσικής Κατάστασης σε μία σειρά από αναγνωρισμένους αθλητές/τριες και εθνικές ομάδες και έχει συνεργαστεί με: το πληρώμα Εθνικής Ομάδας Ιστιοπλοίας, Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας πίστας, τριαθλητών και κολυμβητών κα. Έχει διατελέσει για μία σειρά ετών ως Ομοσπονδιακός Προπονητής και Τομεάρχης Αντοχής του ΣΕΓΑΣ με πολύ σημαντικές διακρίσεις ως προπονητής.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Θεοδώρου Απόστολος

Ο Απόστολος Θεοδώρου Ph.D είναι Λέκτορας στα Αθλητικά Άλματα στον τομέα Κλασικού Αθλητισμού του ΣΕΦΑΑ Αθηνών. Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής του ΤΕΦΑΑ Αθηνών το 1992. Το 1994 απόκτησε το μεταπτυχιακό του στην προπονητική στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στην Αγγλία. Το 1998 ως διδακτορικός φοιτητής του απονεμήθηκε το βραβείο νέου ερευνητή στο 3ο ετήσιο συνέδριο του ECSS. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό του το 2001 στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Ληντς της Αγγλίας ερευνώντας την επίδραση χορήγησης κρεατίνης σε διάφορα αθλήματα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα την περίοδο αυτή αφορούν τα Άλματα του Κλασικού Αθλητισμού σε αθλητές με προβλήματα όρασης.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Καρβελάς Φοίβος
Ο Φοίβος Καρβελάς είναι απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α. (Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού) στο Εθνικό & ‘Καποδιστριακό΄ Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδικότητα στον Κλασικό Αθλητισμό (Προπονητής Στίβου – Δρόμοι). Μεταπτυχιακές σπουδές σε Άθληση & Υγεία (Sport & Gesundheit) στο Πανεπιστήμιο Wuerzburg Βαυαρίας. Προπονητής σε τμήματα υποδομών στίβου και σε ειδικές ομάδες αθλουμένων. Πρώην αθλητής στίβου 400m με πανελλήνιες νίκες. Συνεργασίες σε αρθρογραφία και φωτορεπορτάζ με ιστοσελίδες και έντυπα, κάλυψη αθλητικών αγώνων και εκδηλώσεων.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Κρομμύδας Βασίλης
O Βασίλης Κρομμύδας είναι αναγνωρισμένος προπονητής Τριάθλου από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατηγορίας (Α΄), πτυχιούχος των ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στην Κολύμβηση . Από το 2011 είναι ο Εθνικός προπονητής της Ομάδας Τριάθλου της Κύπρου. Διετέλεσε προπονητής της Εθνικής Ομάδας Τριάθλου της Ελλάδας 2005-2009. Πάνω από μια δεκαετία αρθρογραφεί προπονητικά θέματα σε πολλές ιστοσελίδες ειδικού τύπου, καθώς και στα περιοδικά MBike και Runner. Σαν αθλητής ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας στη Κολύμβηση, στο MTB, και φυσικά στο Τρίαθλο. Συμμετείχε σε δυο Ολυμπιάδες 2000 – 2004, δέκα Ironman Τρίαθλα, τέσσερα long distance ενώ αγωνιζόταν στο εξωτερικό σε δεκάδες Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και κύπελλα εκπροσωπώντας την χώρα μας. Η καλύτερη επίδοση του στο Ironman ήταν 8:27 το 1992 στο Roth.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Μαρτινοπούλου Κλαίρη
Η Κλαίρη Μαρτινοπούλου σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιων Αθηνών, PhD- Υποψήφια Διδάκτωρ Π.Δ.Σ. Φυσικής Αγωγής και αθλητισμού και M.Sc.- Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη "Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός". Ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας στίβου βαλκανικών και πανευρωπαϊκών αγώνων (1994-2004). Δουλεύει ως προπονήτρια βελτίωσης φυσικής κατάστασης και αποκατάστασης τραυματισμών. Στο παρελθόν έχει δουλέψει ως προπονήτρια αγωνιστικού τμήματος και παραγωγικών σχολών, ως καθηγήτρια στα μαθήματα γυμναστικής κινησιολογίας και αποκατάστασης τραυματισμών και ως καθηγήτρια στο τομέα της Προπονητικής.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Παπαχρήστος Χρήστος
Ο Χρήστος Παπαχρήστος ήταν Καθηγητής Φυσικής  Αγωγής από το 1985. Από τον Οκτώβριο του 1995 έως και σήμερα εργάζεται ως Ομοσπονδιακός προπονητής στίβου στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις.  Υπήρξε αθλητής δρόμων από το 1972 έως το 1988 (από αγωνίσματα ημιαντοχής έως Μαραθώνιο) πρωταθλητής Ελλάδος, Βαλκανιονίκης, κάτοχος πανελληνίων και βαλκανικών ρεκόρ, και με πολλές συμμετοχές και επιτυχίες σε Πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Κατόπιν ασκεί την προπονητική και από το 1995 είναι Ομοσπονδιακός προπονητής στίβου στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις έχοντας πολλούς καταξιωμένους πρωτ-αθλητές. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου  Ελλήνων Πρωταθλητών (Σ.Ε.Π.) για 3 συνεχόμενα έτη (1988-1991).

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)

Παραδείσης Γιώργος
Ο Γιώργος Παραδείσης Ph.D είναι Επίκουρος Καθηγητής στους Αθλητικούς Δρόμους στον τομέα Κλασικού Αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής του ΤΕΦΑΑ Αθηνών το 1989. Το 1991 απόκτησε το μεταπτυχιακό του στην προπονητική στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στην Αγγλία. Το 1998 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Ληντς της Αγγλίας ερευνώντας την επίδραση ειδικής προπόνησης σε ανηφόρες και κατηφόρες σε διάφορους φυσιολογικούς και εμβιομηχανικούς δείκτες στην ικανότητα ταχύτητας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αυτή την περίοδο εστιάζονται στην διερεύνηση των επιδράσεων διαφόρων μεθόδων προπόνησης στα φυσιολογικά και Εμβιομηχανικά χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος  με έμφαση στην ισχύς, στα ταχοδυναμικά χαρακτηριστικά και την μυϊκή σκληρότητα.

(δείτε πλήρες βιογραφικό εδώ)