Στο 1ο μέρος, ο γιατρός θα αναφερθεί στην κλινική εικόνα του καρκίνου του θυρεοειδή: αίτια, παθολογία, συμπτωματολογία και επιδημιολογία. Θα συνεχίσει με την αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδή με φαρμακευτικά, χειρουργικά και άλλα μέσα. Επίσης, θα αναλυθεί ο ρόλος του ιωδίου και άλλων στοιχείων της διατροφής στο μεταβολισμό και την παθολογία του θυρεοειδούς.Στο 2ο μέρος ο διαιτολόγος θα μιλήσει για τη διατροφική προσέγγιση του καρκίνου του θυρεοειδή καθώς και το σχεδιασμό διαιτολογίου με βάση τις ανάγκες του ασθενούς. Θα γίνει αναφορά: α) στο ενεργειακό περιεχόμενο του διαιτολογίου και τη διαχείριση του σωματικού βάρους, β) σε τροφές που θα έπρεπε να περιληφθούν και να αποκλειστούν, γ) στο ρόλο της διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου του θυρεοειδούς, δ) στη σημασία συγκεκριμένων συστατικών της τροφής στο καρκίνος του θυρεοειδή και ε) στις ειδικές διατροφικές οδηγίες για πριν και μετά από επέμβαση αφαίρεσης του όγκου. Στο τρίτο μέρος θα παρουσιαστούν και από τους δύο ομιλητές Case studies. Θα ακολουθήσουν οι ερωτήσεις του κοινού και συζήτηση με τους ομιλητές.
προεπισκόπηση του webinar Ενημερωθείτε από την άνεση του σπιτιού σας!
Συμμετείχαν: Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι, Φοιτητές Διαιτολογικών και Διατροφολογικών Σχολών, Ενδοκρινολόγοι.